Terug naar overzicht

Uit de kast

Artikel Huishouden Doe-het-zelf reactie (0)

Met deze 6 tips haal je je kleding zo nieuw mogelijk uit de kast.

Stomerij

De plastic hoes die je gestoomde kleding netjes houdt kan voor schadelijke gassen zorgen als je het kledingstuk erin laat zitten. Als de kleding nog lichtvochtig is kunnen er ook  vlekken en schimmel ontstaan. Haal de hoes er dus af voordat je kledingstuk de kast ingaat.

Kledinghangers


Gestoffeerde kledinghangers zijn perfect voor kwetsbare stofjes, zoals zijden topjes en lingerie. Hangers van hout en plastic voorkomen weer dat stoffen gaan uitrekken of kreukelen. Let ook goed op de grootte van de hanger. Een standaard formaat kan te klein zijn voor een dikke winterjas, waardoor hij ineens een raar model krijgt.


Pluizenroller


Een goede pluizenroller verwijdert veel meer dan alleen pluis. Hij haalt ook kleine voedselrestjes weg die motten aantrekken. Je kunt kiezen voor de plastic roller met afscheurbare kleverige velletjes, of een afwasbare roller. De laatste zal langer meegaan dan die verslavende stickertjes die binnen een mum van tijd vol kattenharen zitten.


Potloodgum


Potloodgum verwijdert kleine slijtageplekjes op lederen schoenen, handtassen en kleding.


Okselpads


Een eenvoudige en goedkope manier om nare zweetplekjes te voorkomen. Het handigst zijn de pads die je aan je bh kunt vastmaken. Die kun je makkelijk verwijderen en eventueel wassen na het dragen. De meeste pads zijn van synthetisch materiaal. Fijner zijn de katoenen varianten die veel beter absorberen.


Waterstofperoxide


Bloody hell. Waterstofperoxide helpt prima om wijn- en bloedvlekken weg te halen.


Servetten


Door met witte katoenen doekjes of servetten te deppen kun je voedselvlekken verwijderen. Alleen deppen, niet wrijven.


 

  • reactie (0)
  • reageer